Fillers i Stockholm – en väg till förnyat ungdomligt utseende

19 januari 2024 Veronica Urena

editorial

Att upprätthålla ett ungdomligt och fräscht utseende har länge varit en prioritering för många, såväl i Stockholm som i resten av världen. Med tiden har medicinsk vetenskap och estetiska behandlingar utvecklats, vilket har resulterat i ökade möjligheter att förbättra och försköna vår naturliga skönhet. Fillers har blivit en av de mest populära estetiska behandlingarna, tack vare dess förmåga att återställa volym, reducera rynkor och framhäva ansiktets konturer utan behov av kirurgiska ingrepp. Stockholm, som Sveriges kosmetiska central, erbjuder ett brett utbud av kliniker där man kan få tillgång till dessa tjänster. I den här artikeln utforskar vi allt du behöver veta om fillers i Stockholm.

Vad är fillers?

Fillers är icke-kirurgiska injektioner som används för att fylla ut rynkor, lägga till volym i ansiktet, och i vissa fall, förstärka konturer på områden som läppar, kinder, haka och käklinje. De vanligaste typerna av fillers är baserade på hyaluronsyra, en naturlig substans som finns i kroppen och är känd för sin förmåga att binda vatten och därmed skapa volym och fukt.

Varför väljer folk fillers?

Människor vänder sig till fillers av en mängd olika anledningar. Några kan söka föryngring och vill tona ned de tecken på åldrande som börjar visa sig i form av rynkor och linjer. Andra kan vilja förbättra proportionerna i sitt ansikte eller förstora sina läppar för att uppnå det där önskade utseendet som de kanske inte kan uppnå genom enbart makeup eller hudvårdsrutiner.

Fillers Stockholm

Behandlingsprocessen

En behandling med fillers är relativt snabb och utförs normalt under en enstaka konsultation. Innan behandlingen kommer klienten att ha en diskussion med sin behandlare om förväntningar och önskade resultat. Behandlaren kommer också noggrant utvärdera klientens ansiktsstruktur och hudens tillstånd för att skräddarsy behandlingen.

Själva processen innebär att en fin nål eller en kanyl används för att injicera fillern på önskade områden. Mängden filler som används varierar beroende på klientens specifika behov. Smärtan minimeras vanligtvis med en bedövande kräm som appliceras på huden före ingreppet. Efter behandlingen kan man förvänta sig viss svullnad och rodnad, men dessa biverkningar lägger sig oftast inom några dagar.

Fördelarna med fillers

Fillers kommer med ett flertal fördelar jämfört med mer invasiva procedurer. För det första är återhämtningstiden minimal, vilket gör att klienter kan återgå till sitt normala dagliga liv snabbt. Dessutom är resultaten direkt synliga, och om en klient inte är nöjd kan vissa typer av fillers enkelt lösas upp och justeras. Eftersom de flesta fillers är baserade på kroppsegen hyaluronsyra, minskar det även risken för allergiska reaktioner betydligt.

Läs mer om fillers Stockholm!

Fler nyheter